Monday 7 March 2011

MIFAS TRENCA TRAVESSES I GUANYA AL PALÈNCIA DE 12 PUNTS

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

Els castellonins guanyen contra un equip que no ha perdut cap partit en tota la temporada

Aquest diumenge al migdia el FC Girona Mifas Esplais jugava a casa el segon partit del play off d´ascens contra el gran favorit del grup, , el CD Mupli Palència, un equip que no ha perdut cap partit en tota la temporada. Els castellonins conscients de la importància dels punts per aconseguir l´ascens van sortir a per totes des del primer minut. En el primer quart un ajustat 21 a 20 pels locals demostrava que hi havia molt a guanyar en aquest partit i que tot i que les estadístiques apuntaven al triomf de l´equip castellà era possible plantar cara al rival i donar la sorpresa de la jornada. La defensa pressionant del Mifas i la velocitat dels seus jugadors van deixar “in albis” en moltes ocasions als visitants que en algunes ocasions semblava que havien baixat de l´autocar amb la victòria assegurada. A la mitja part es va arribar amb l´avantatge de 5 punts del conjunt que entrena Agustí Puig (35-30). Cal assenyalar que per primera vegada aquesta temporada el pavelló municipal d´esports de Castelló d´Empúries presentava un ple absolut amb gairebé un centenar d´aficionats seguint el partit i convertint-se en moltes ocasions –amb el seu suport incondicional- en el sisè jugador de l´equip. A la represa els castellonins no van baixar la guàrdia però els visitants van aconseguir igualar el tampteig del quart amb 16 punts. Físicament esgotats, el CD Mupli Palència va intentar retallar distàncies en el marcador però una vegada més la velocitat dels locals va servir per marcar la diferència en el darrer quart. Amb el partit gairebé a la butxaca el FC Girona Mifas Esplais es va limitar en els darrers tres minuts a mantenir la pilota els 24 segons de possessió. Al final la recompensa va arribar amb una clara victòria de 12 punts (71-59) contra un equip que encara no sabia el que era la derrota aquesta temporada. Del partit cal destacar la lluita dels pivots d´un i altre equip (Cabrero del Palència prové de Divisió d´Honor) a sota la cistella i l´anotació, una vegada més res a envejar a la lliga ACB.

Aquesta victòria i la derrota de 14 punts del Bera Bera a Donosti contra l´Alcorcón deixa el play off d´ascens molt obert i obliga als castellonins a guanyar tots els partits de casa per aspirar a l´ascens.

El proper cap de setmana hi ha descans i l´ equip l´aprofitarà per fer la seva presentació a Montilivi coincidint amb el partit de dissabte a la tarda del FC Girona contra el Betis. D´aquí a 15 dies toca desplaçar-se a Puertollano (Ciudad Real), un matx en el que només val guanyar si es vol continuar somiant amb l´ascens.

Actualització: Video reportatge del partit emès a Roses tv amb entrevista a Agustí Puig, entrenador del Girona FC Mifas Esplais.