Monday 4 April 2011

L´ALCORCÓN FA DESPERTAR DEL SOMNI DE L´ASCENS AL MIFAS

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

Els castellonins es van veure superats en tot moment pel conjunt madrileny (39-78)

No va poder ser. La contundent derrota d´aquest diumenge a casa contra l´AMA Alcorcón deixa el play off d´ascens gairebé sentenciat. El FC Girona MIFAS Esplais haurà d´esperar una altra oportunitat la propera temporada per pujar de categoria. Tot i fer un gran paper durant tot el campionat, jugant a un alt nivell, els nervis aquesta darrera jornada van traïr als castellonins. Els homes d´Agustí Puig que tenien el bàsquet avarage en contra sabien que només valia la victòria davant els madrilenys. L´Alcorcón tenia molt clar que aquest partit els assegurava la segona plaça de la lligueta i va sortir a la pista disposat a no fer cap concessió als empordanesos. Des del primer minut fins l´últim els visitants van jugar a un ritme trepidant. La velocitat dels seus homes petits va desbordar una i altra vegada la defensa pressionant de MIFAS que veia com cada atac del visitant es convertia en una situació de 3 ó 2 contra 1. Aquesta superioritat ofensiva de l´Alcorcón va deixar sense resposta als castellonins. El primer quart va acabar amb el parcial de 13 a 18. Aquests 5 punts de diferència encara mantenien vius dins del partit als locals però a partir del segon quart va haver-hi un daltabaix. Fins al descans els castellonins només van ser capaços de fer dues cistelles mentre que van encaixar 22 punts del conjunt madrileny deixant el marcador a la mitja part 17-40. Lluny de buscar la reacció, al menys per maquillar el resultat, el FC Girona MIFAS Esplais va baixar els braços i es va enfonsar psicològicament en veure que se li escapaven les possibilitats d´ascens. L´allau de joc de l´equip visitant va seguir lapidant la moral dels castellonins la resta del partit. El tercer quart es tancava amb un clar 31- 60 i el marcador final amb un escandalós 39-78. L´exhibició de l´AMA Alcorcón va deixar clar als prop de 150 aficionats que diumenge van anar al pavelló de Castelló d´Empúries que és un equip mereixedor de l´ascens, fins i tot més que el Palència.
El mal partit del FC Girona MIFAS Esplais s´haurà d´oblidar ràpid per què el proper cap de setmana toca desplaçar-se a terres palentines per jugar contra el líder de la lligueta. Els castellonins conscients que és un partit complicat i sabent que ja no hi ha opcions, viatjaran amb la idea de consolidar la tercera plaça del play off.