Monday 18 April 2011

MIFAS TORNA A SORPRENDRE AL LÍDER DEL PLAY OFF

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

Els castellonins després de perdre contra l´Alcorcón guanyen de forma contundent a la pista del Mupli Palència (49-73)

El FC Girona Mifas Esplais aquest cap de setmana afrontava un partit molt complicat ja que després de perdre a casa de 40 punts contra l´Alcorcón li tocava viatjar fins a Palència per enfrontar-se al líder del play off. El Mupli Palència amb l´ascens matemàtic a la butxaca i els empordanesos amb la moral tocada després de perdre l´oportunitat de pujar de categoria van fer un partit seriós per dues raons. Per una banda, els castellans volien posar les coses al seu lloc després de perdre el partit d´anada a Castelló d´Empúries i per l´altra els castellonins no estaven disposats a renunciar a la tercera plaça del play off. El matx va començar amb força igualtat en el marcador. Una vegada més Mifas va utilizar la seva defensa pressionant per aturar els homes alts del Mupli. Tot i la superioritat del joc dels visitants es van errar cistelles fàcils arribant al final del primer quart amb un ajustat 13 a 17. En el segon quart l´entrenador castelloní va fer alguns canvis sacrificant els homes més ràpids i un dels pivots que es va carregar de personals. El resultat va ser un bàsquet més de control, buscant la rotació de la pilota i esperant l´oportunitat de trobar el forat per fer una cistella fàcil. Aquest va ser el millor quart del partit fent un parcial de 9 a 26 favorable al Mifas. A la mitja part s´arribava doncs amb el resultat de 22 a 43. Les coses pintaven força bé pels interessos castellonins. Els locals veient que se´ls estava escapant el partit van apretar més en defensa però el que van aconseguir és que un dels seus homes importants, el cubà Alexander, acabés expulsat per 5 personals. Amb el marcador a favor el FC Girona Mifas Esplais va saber gestionar l´avantatge amb força criteri. En un segon temps molt plàcid va haver-hi temps per fer rotacions, jugar tothom i treure´s l´espina de la dolorosa derrota de la setmana passada a casa contra l´Alcorcón. L´escandalós resultat final de 49 a 73 deixava en evidència a un equip que en aquesta lligueta no ha sabut prendre la mida a l´equip castelloní ja que ha perdut de forma clara contra Mifas en els dos enfrontaments del play off, convertint a l´equip gironí en l´únic del campionat que ha estat capaç de guanyar-los.
El proper cap de setmana Mifas diu adéu a la seva participació al play off enfrontant-se a casa al Puertollano de Ciudad Real. Això serà aquest diumenge a partir de les 12h. del migdia al pavelló municipal de Castelló d´Empúries. Un cop acabada la lliga el FC Girona Mifas Esplais continuarà jugant la Lliga Catalana, una competició en la que té aspiracions de quedar líder del grup B ja que al grup A hi juga el DKV Joventut i l´UNES FC Barcelona.