Monday 8 November 2010

EL FC GIRONA MIFAS-ESPLAIS PERD DE 3 PUNTS A TENERIFE

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

La nefasta actuació arbitral va ser determinant en aquest partit

El primer desplaçament de la Lliga Nacional del FC Girona Mifas-Esplais va acabar en una dolorosa derrota per només 3 punts a la pista de l´Ademi Tenerife (34-31). Els castellonins van començar el primer quart a un gran ritme, pressionant en defensa als locals i recuperant moltes pilotes. A diferència del partit contra el Bera Bera de fa 15 dies es van fallar molts atacs clars, la majoria sota cistella. No obstant, al final del primer quart es va arribar amb un avantatge de 5 punts (5-10). En el segon quart els empordanesos no van saber tenir el control del partit. Tot i que la defensa era bona, les presses per solucionar l´enfrontament van convertir el joc d´atac del Mifas en un cúmul d´errors, sobretot en les passades. A tot això cal afegir que les decisions arbitrals van començar a escombrar descaradament cap a casa i en especial contra el pivot castelloní Àngel Colom, l´home més important del conjunt que entrena Agustí Puig. Amb aquesta situació adversa es va arribar al descans amb el resultat de 19 a 14 favorable als illencs. A la represa els castellonins van tornar a entrar al partit però novament van haver de lluitar contra l´Ademi i els àrbitres que van aconseguir deixar amb 4 faltes a Colom. Al final del tercer quart el resultat era de 26 a 26, un empat que obligava a posar els cinc sentits en l´últim tram del partit per aconseguir la victòria. Només començar aquest darrer quart decisiu Colom va rebre la cinquena falta, en aquest cas merescuda, deixant a Mifas sense el seu principal home fort a la pista. A partir d´aquí els últims minuts van ser d´infart. Hi va haver alternatives al marcador per part dels dos equips i el FC Girona Mifas-Esplais va tenir l´oportunitat de guanyar el partit fins a l´últim moment. Els punts baixos de l´equip sols davant de cistella no van tenir encert i això va fer que l´Ademi mantingués l´avantatge de 3 punts fins al final. Els castellonins en els darrers segons van intentar a la desesperada un llançament triple però no va sortir bé. Primera derrota a la Lliga que ha de servir per aprendre a no deixar-se influenciar per les decisions arbitrals i no repetir els mateixos errors. El proper cap de setmana el FC Girona Mifas-Esplais torna a jugar a casa (diumenge a les 12h) partit de Lliga Catalana contra els Alisis de Barcelona.