Sunday 27 February 2011

EL FC GIRONA MIFAS-ESPLAIS PERD EL PRIMER PARTIT DEL PLAY OFF D´ASCENS

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

Els castellonins van perdre de 13 punts a la pista de l´ AMA Alcorcón

Aquest dissabte el FC Girona Mifas-Esplais va encetar el play off d´ascens a la Divisió d´Honor B amb una derrota a Alcorcón (Madrid). Els castellonins sabien que el rival a batre era complicat per què ja es van enfrontar fa 4 anys en un altre play off i la superioritat dels madrilenys va ser inqüestionable. Aquesta vegada però el conjunt empordanès va sortir a la pista per tractar de tu a tu als locals per mirar de començar amb bon peu aquesta fase final de la competició. El cinc inicial de l´AMA Alcorcón –format per 3 homes alts i dos de molt ràpids- va marcar el ritme del partit. La defensa pressionant dels castellonins va aconseguir aturar bona part dels contracops dels madrilenys arribant al final dels primers 10 minuts amb un ajustat 18 a 16. En el segon quart el partit va continuar amb gran encert anotador per part dels dos equips però alguns desajustos defensius del MIFAS els va aprofitar l´Alcorcón per arribar al descans amb el resultat favorable de 39 a 32. A la mitja part es podia percebre el nerviosisme de l´equip local que veia com tot i la seva efectivitat anotadora no podia marxar del marcador amb comoditat. A la represa el Mifas va continuar lluitant per escurçar diferències però una i altra vegada topava amb la velocitat dels dos jugadors petits de l´Alcorcón i amb l´alçada dels 3 jugadors grans d´aquest equip. Tot i això el parcial del tercer quart va ser de 15 a 13. Només quedaven 10 minuts per aconseguir la remuntada. En el darrer quart tots dos equips hi van posar els cinc sentits conscients del que hi havia en joc. Amb l´avantatge de 9 punts de l´Alcorcón, els locals van continuar amb el seu ritme de partit intentant desequilibrar els castellonins en el contracop. El parcial de 14 a 10 va deixar el resultat final en un 68 a 55 pels madrilenys. No obstant, els castellonins estan satisfets del seu paper en aquest primer enfrontament del play off i han tornat a casa convençuts que en el partit de tornada la remuntada és possible. D´aquest matx cal destacar l´alt percentatge anotador dels dos equips i el fet que el FC Girona Mifas-Esplais ha demostrat a l´AMA Alcorcón que l´equip no té res a veure amb el de fa 4 anys quan es van trobar en el play off.
El proper diumenge a les 12h. del migdia els castellonins necessiten la força de l´afició més que mai ja que s´enfronten a l´equip més fort d´aquesta fase, el Palència. Des del club es fa una crida per què les grades del pavelló de Castelló d´Empúries s´omplin per donar suport a l´equip.