Tuesday 8 February 2011

ESCÀNDOL ARBITRAL A OVIEDO

Crònica de Lidia Campsolinas Gironella

Les decisions arbitrals capgiren un partit guanyat i donen la victòria als asturians

El desplaçament del Girona FC Mifas Esplais a terres asturianes ha deixat a l’equip empordanès amb la moral tocada per què a banda de la injusta derrota ha perdut la primera plaça del grup. El partit va començar amb un clar domini dels castellonins com reflexa el resultat de 15 a 3 del primer quart. Els homes d´Agustí Puig van sortir molt concentrats i motivats des del primer minut fent un gran bàsquet. En el segon quart la superioritat del joc del Mifas es va mantenir i al descans s’arribava amb el resultat de 22 a 11. A la represa l’àrbitre del partit, M. Díaz, amb una actuació més que discutible va començar a escombrar cap a casa amb decisions partidistes. Aquest fet va donar ales als asturians ja que amb pocs minuts es van posar a només 3 punts dels castellonins. Aquesta actitud parcial de l’àrbitre es va accentuar en el tram final del matx. Tot sòl es va encarregar de fer que la victòria es quedés a domicili. Quan faltaven poc més de 4 minuts per finalitzar l’enfrontament va inventar-se una personal en atac i dues tècniques consecutives al mateix jugador. L´Orto Ibérica no va fallar i va anotar els 4 tirs lliures i la cistella que tenien després de la possessió. Aquest parcial de 6 a 0 va deixar el marcador en un surrealista i irracional 28 a 34. A partir d’aquí els jugadors de Mifas no van renunciar al partit i van intentar de forma estèril tornar-se a posar per davant del marcador. Una vegada més el col·legiat es va convertir en el protagonista xiulant faltes absurdes contra els castellonins. Fins a 14 tirs lliures van llançar els locals en el darrer tram del partit mentre que Mifas només va tirar 3 tirs lliures durant els 40 minuts de joc. Al final derrota ajustada i injusta (39 a 36) i indignació col·lectiva de tota l’expedició empordanesa.
El proper cap de setmana toca jugar a casa contra el CEM Hospitalet. Un partit de tràmit ja que els barcelonins no s’han classificat per jugar el play off i Mifas té la segona plaça del grup assegurada